Lysviks IF

Referat: Norrstrands IF - Lysviks IF

Derbydags men idag var vi lite för överlägsna för att heta derbykänslor skulle komma fram.
Efter en lite trevande inledning där vi försökte hitta rätt positioner i plan tog vi efter ca 10 min tag i spelet helt och var klart spelförande fram till sista kvarten då vi gick ner oss o började slarva med pass och hemjobb.
Då vi tuffat till oss framför mål på fasta situationer har våra hörnor åter blivit en detalj att räkna med o i 3e minuten är det nära men målvakten dyker på bollen sekunden innan Erika kan nå bollen.
Minuten senare gör Alina ett par bra aktioner och kan sticka fram en boll till Erika men avslutet nyper målisen.
I 8e minuten får Amanda till ett bra vinkelskott som mv tappar men hinner upp innan mållinjen.
Några minuter senare bryter Amanda ett uppspel o väggar sig fri till vänster men avslutet blir inte perfekt.
Bakåt var det egentligen aldrig nån fara på hela halvleken men mellan 10-15 min smiter deras toppforward bakom vår backlinje 2ggr där det andra gången blev ett farligt skott som går över.
Efter 20min gör Erika en raid på väkanten spelar snett inåt bakåt till Amanda i bra lägen men högeravslutet rinner ut i sanden.
Minuten senare kommer äntligen målet som löser upp alla nervknutar o gör att matchen egentligen är avgjord redan där.
På en vänsterhörna från Emelie kommer efter bra jobb av medspelare framför mål Hilma upp perfekt och nickskarven flyger in utan chans för målisen.
Sen gick det bara några minuter innan tvåan kom efter att Amanda brutit uppspel och gått mot mål där hon vinner kamp mot första försvarare innan nästa kapar henne i straffområdet och straff blåses vilket nästan kändes som en chock då vi inte fått en straff på typ 4år trots mängder av solklara fall.
Straffen tog Amanda själv hand om och la in den säkert till vänster om målisen.
I 29e min tar sig Amanda fram till skottläge men skottet stoppas av en arm men en straff till vore nog för mycket begärt.
Med 5min kvar får Amanda fint skottläge centralt vid strafflinjen men skottet smiter utanför
Minuten senare kommer till slut 3-0 då Elin B slår en fin långboll där Amandas fysik gör att hon i kamp med mittback skaffar sig friläge som lugnt utnyttjas.
Spelet är ganska likt hela halvleken där Elin plockar det hon ska och försvaret har full koll på det som kommer till dom medans Hilma o Alina totalkontrollerar mitten genom Hilmas fysiska spel o Alinas passningsspel där inte ett pass slås utan tanke. Ytterbreddarna har fina ytor att leka på o kommer ofta fram till inläggslägen samtidigt som vi i kedjan har många lägen som kunde gett ett par mål till.
Vi rivstartar med en fin chans i första minuten då Alina efter lite trasselspel får friläge men avslutet pareras till hörna som blir en hörna till som Elin B suger upp i bortre delen av straffområdet där hon lyfter bollen mot bortre stolpen. Där finns Alina på plats o rullar in till Erika som får fritt skottläge 5meter från mål men blir tydligt krokat i skottögonblicket. (straff ??)
Vi fortsätter trycka på i våg efter våg och 52min slår Nora ett kanoninlägg där vi tyvärr visar sköldpaddsintryck när bollen kommer och blir lägre när vi ska nicka. Minuten senare är det Amanda som får kanonläge efter lång frispark från Ida men skottet nära mål går utanför. Nästa anfall är riktigt fint och Erika kan slå ett inspel mot Amanda som möter vid första stolpen men back kan täcka skottet till hörna.
I 63e min har Alva lekstuga på väkanten och lurar upp en back på läktaren innan hon lägger in bollen mot mål där Alina får kanonläge men avslutet blir som många för laget i denna match inte bra så mv kan parera.
Minuten senare drar en allt mer offensiv Elin iväg på en soloraid längs vänsterkanten och får till ett bra skott men mv räddar.

Efterdrygt 70min börjar vi bli lite bekväma med passningsslarv och lite mindre noggranhet över lag vilket gör att NIF kan flytta upp spelet och få till några längre anfall.
I 81:a min är vi lite tveksamma vid sidlinjen så NIFspelare kommer fram i bra skottläge till vänster men skottet över.
I 86:e kommer repris då de kommer fram lite enkelt till vänster med bra avslut i ribban som sen blir en hörna.
Hörnan i sig är ofarlig men i andraläget är vi passiva o tittar på så deras anfallsess kan lugnt sikta in sig o lägga in bollen utan chans för Elin.
I slutminuten gör nyinbytte Ebba en fin aktion på mittplan då hon drar en motståndare innan hon lägger ut bollen till Linnea på högerkanten. Linnea slår ett inlägg som Alina är först på i ett knepigt skottläge men en Alina med avslutssjälvförtroende skull dammat till direkt men nu tar hon emot o vänder bakåt så de rinner ut i sanden.

Totalt sett en bra match av oss där vi var helt överlägsna i 75min och borde nog satt 3-4 bollar till och lite synd att vi inte kunde hjälpa Elin att hålla sin tredje nolla i rad. En Elin som nu visar fin säkerhet och tar med enkelhet det hon ska bakom en backlinje som hittar mer o mer rätt för varje match. När de står rätt och läser av ev långbollar är det oerhört svårt att skapa bra lägen mot oss för i rena löpdueller löper ingen spelare ifrån dom. Enda faran är när man inte riktigt är vaken på långbollen och står på hälarna vilket kan ge anfallaren försprång. Idag fick vi även se offensiva raider av ytterbackar vilket ger vårt anfall en dimmension till. På centrala mitten som är navet i ett lag och oftast vinner de lag som har övertaget där var vi klart starkare. Efter några trevande inledningsminuter för Hilma hittade hon rätt och vann sen i stort sett alla kamper både på marken och i luften med ett viktigt ledningsmål som kryddan på moset. I mitt tycke Hilmas bästa insats iår och det bådar gott. Kompanjonen Alina som också vinner mycket boll driver sen spelet genom att alltid vårda bollen så vi har den kvar inom laget vilket gör att vi kan flytta upp och anfalla. Kommer sen självförtroendet i avslutningslägen tillbaka kommer även allt slit utmynna i ett antal mål då hennes outtröttliga löpande ger henne lägen. Idagens match lyste även ytterspelet då vi kom fram i bra lägen med många fina inlägg och även avslut. På forwardssidan stressade vi deras uppspel bra och skapade många fina lägen som kunde resulterat med lite flyt men de kan va bra att ha lite sparat till kommande matcher.
Till sist så är det kul att se hur vi börjat ta för oss framför målen på hörnor etc. Nu kampar vi istället för att stå som snälla barn o titta på vilket gett utdelning i flera matcher.

Vi ligger trots känslan är en trög vår 3poäng över fjolårert vid samma tid men då kom 3 vinster i rad.

Matchfakta: 3-1 (3-0)
Hörnor:10-1 (3-1)
1-0 21min Hilma (Emelie) vähörna som Hilma kommer upp perfekt på o skarvar i nät
2-0 24min Amanda Straff efter hon själv blivit fälld
3-0 42min Amanda (Elin B) Långboll som Amanda trycker sig fram på o avslutar säkert i friläge
56min Alva o Linnea in Erika o Nora ut
78min Jonna in Emelie ut
3-1 Efterspel på hörna där vi är passiva o låter dom få fint skottläge centralt.
87min Ebba in Amanda ut